"GAZZE SOYKIRIMI" ÖĞRENCİ SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) öğrencilerin Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla hazırladığı eserlerin yer aldığı karma resim sergisi büyük ilgi gördü.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Bölümü ve Bartın Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü iş birliğinde “Gazze Soykırımı” konulu karma sergi düzenlendi. Serginin açılışına Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yatırım Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı Hamit Albayrak, Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.
“İsrail tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işliyor”
Serginin hazırlanmasında emeği geçenleri tebrik eden Milletvekili Aldatmaz, İsrail’in doğrudan sivillere yönelik saldırıları sonucunda bugüne kadar çoğu bebek, çocuk ve kadın olmak üzere binlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
Aldatmaz, “Gazzeli kardeşlerimiz çok büyük bir zulme maruz bırakılıyor. İsrail, tüm dünyanın gözleri önünde bir milleti katletmeye yönelik saldırılarla insanlık suçu işliyor. Demokrasinin beşiği olma iddiasındaki ülkeler bu kıyıma göz yumuyor ve destek veriyor. Türkiye olarak ilk günden bu yana insani, adaletli ve onurlu bir tavırla bu durumun karşısında olduk. Gazzeli kardeşlerimizin hakkını her platformda sonuna kadar savunacağız” dedi.
Rektör Uzun, öğrencileri hassasiyetleri dolayısıyla tebrik etti
Her bir çalışmaya acı, zulüm ve çaresizliğin yansıdığı sergiyi katılımcılar ile gezerek bilgi alan Rektör Uzun, eser sahibi öğrencileri yaşanan drama sessiz kalmayarak hazırladıkları çalışmalar ve sağduyulu yaklaşımları için tebrik etti.
Filistin’de İsrail’in 7 Ekim’den beri aralıksız olarak yaptığı soykırıma her platformda tepki göstermeye devam ettiklerini belirten Rektör Uzun, ”Uluslararası kamuoyunun gözü önünde gerçekleştirilen bu saldırılarla aralarında bebek ve çocukların da olduğu on binlerce kişinin katledilmesi tahammül edilemez bir noktaya ulaşmıştır. Hepimiz insan olmakla olmamak arasındaki bu mücadelenin bir parçasıyız. Bugün burada akademisyen ve öğrencilerimiz de çalışmalarıyla Gazze’de yaşanılan zulmü, acıyı ve dökülen gözyaşlarını yüreğimizde hissetmemizi sağladı. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen akademik ve idari insan kaynağımızla birlikte tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
60 farklı eserle Gazze’deki dram aktarıldı
Kutlubey Yerleşkesi Eğitim Fakültesi Sergi Salonunda açılan sergide; İsrail’in saldırılarıyla Gazze’de savaşa tanık olan çocukların içinde bulundukları zorlu koşullar ile yaşadıkları travmalar farklı tekniklerde hazırlanan eserlerle aktarıldı. Sergide; karakalem, yağlı ve akrilik boya teknikleriyle yapılan resimler ile grafik tasarım programları aracılığıyla hazırlanan afişlerin aralarında bulunduğu 60 eser yer aldı.
Filistin halkına uygulanan katliam kınandı
Gazze'de yaşanan katliama sessiz kalmamak, Filistin konusunda farkındalık bilincini oluşturmak amacıyla eserlerini sergileyen öğrenciler, eserlerinin başında durarak ziyaretçilere çalışmalarını anlattı. Afişlerde yer alan: “Savaşamazsın ama boykot edebilirsin”, “Mavi gökyüzünde kırmızı gün”, “Çocukları bombalamak nefsi müdafaa değildir”, “İnsaniyet öldü Filistin direniyor” sloganlarıyla uluslararası hukuka ve vicdani değerlere aykırı olarak İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulüm ve soykırım kınandı.
Sergide ayrıca BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ABD’de ifade özgürlüğünü savunan rektörlerin uğradıkları baskıyla istifaya zorlanmasını kınadığı Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak yayınlanan mesajlara da yer verildi.